Spotlight
Weezer - Pork and Beans (2008)

In onze serie de 2000s Tuesday music video zetten we een muziekvideo uit de periode 2000-2009 in de spotlichten. Vandaag Weezer's Pork and Beans uit 2008.

Boos

Weezer’s Rivers Cuomo schreef Pork and Beans na een meeting met zijn platenmaatschappij. Zij vonden dat Weezer commerciëler materiaal moest gaan schrijven. Cuomo: "Ik kwam behoorlijk boos uit die vergadering. Maar ironisch genoeg inspireerde het me om een nummer te schrijven."

Bassist Scott Shriner over het nummer: “De slimme manier waarop Rivers dit heeft geschreven, de opbouw, het refrein, de aangezette gitaren. Voor mij is het gewoon de klassieke Weezer-sound. Het is een geweldige formule. Het heeft het ook naar een ander niveau gebracht, zonder het oude te herhalen. “

Youtube

Een commercieel nummer heeft een videoclip nodig. Weezer’s bassist Scott Shriner: "De video is gebaseerd op het YouTube-fenomeen en we hebben het echt naar een heel ander niveau getild. We haalden een aantal YouTube-beroemdheden naar LA en maakten een video met hen en dat was echt krankzinnig. In de clip zijn veel YouTube beroemdheden te vinden zoals: Chris Crocker, de Chocolate Rain Guy, de "Peanut Butter Jelly Time" Banana en de Star Wars-jongen.

De regisseur van de video was Matthew Cullen: "De non-conformistische boodschap van 'Pork & Beans' voelde als een ‘anthem’ voor zelfexpressie op YouTube. En ik dacht dat dit een goede manier zou kunnen zijn om daaraan een eerbetoon te brengen dus ik voegde de twee ideeën samen, wetende dat ik deze momenten nauwkeurig zou kunnen laten zien. "

De video won de Grammy Award voor beste muziekvideo tijdens de 51e Grammy Awards uitreiking (2009)

 

(Bronnen: Rolling Stone - Buzznet - Wikipedia)

Deel deze pagina:
Bekijk ook