Spotlight
Mark Ronson & Amy Winehouse's Valerie (2007)

In onze serie de 2000s Tuesday music video zetten we een muziekvideo uit de periode 2000-2009 in de spotlichten. Vandaag Mark Ronson en Amy Winehouse met Valerie uit 2007.

Hit

De eerdere versie van de hitsingle Valerie van Amy Winehouse en Mark Ronson was een vertraagde R & B-versie van het nummer dat wij tegenwoordig kennen. Het werd opgenomen in december 2006 en ondanks de aanvankelijke bedenkingen dat het een beetje "cheesy" klonk, realiseerde Ronson zich later dat het een van de beste vocalen was die Winehouse ooit op band had gezet. Later verklaarde hij: "Toen we het nummer begonnen, had het een soort Curtis Mayfield-arrangement uit de jaren 60 ... de bekende hit-versie heeft iets meer tempo en is super soulvol. Ik vind de originele versie nog steeds leuker, en als je haar het live hoorde doen, zit het veel dichter bij die uitvoering. "

Cover

Het liedje is een cover van de Liverpoolse band The Zutons die het in 2006 uitbracht. Het werd in 20 minuten geschreven door leadzanger Dave McCabe en gaat over een Amerikaanse vriend van hem, Valerie Starr, die het moeilijk had nadat ze was betrapt op rijden onder invloed..

De Mark Ronson versie staat op Version, een album vol covers van onder andere The Smiths, Coldplay, Britney Spears en Kaiser Chiefs. De single behaalde in Nederland in 2008, de hoogste chart-positie en zou daar vier weken blijven staan. Het was de eerste nummer 1-hit ooit die in Nederland uitsluitend te downloaden was. Later in februari 2008 zou het alsnog op CD-single worden uitgebracht. Voor beiden is deze single de succesvolste in hun carrière..

Carriere

Destijds moest er voor de videoclip iets bedacht worden omdat Winehouse inmiddels in een afkickkliniek verbleef. Daarop werd bedacht dat Ronson als fictieve band-leider een meisje uit het publiek zou halen die het liedje zong…

Ronson’s carrière nam een vlucht door het succes. Bekend zijn de succesvolle hit-singles Uptown Funk (met Bruno Mars) en Nothing Breaks Like a Heart (met Miley Cyrus). Ronson bracht tot nu toe vijf albums uit, allen met wisselend succes.

Deel deze pagina:
Bekijk ook