Spotlight
Eddie Vedder's Hard Sun (2007)

In onze serie de 2000s Tuesday music video zetten we een muziekvideo uit de periode 2000-2009 in de spotlichten. Vandaag Eddie Vedder's Hard Sun (2007) bekend van de film Into The Wild. 

Acteur / regisseur Sean Penn koos Eddie Vedder om de soundtrack te schrijven voor de film Into The Wild (2007). Penn speelde in Dead Man Walking en I Am Sam, twee films waarin al eerder vertolkingen van Vedder te horen waren. Na het bekijken van een ruwe versie van Into The Wild, schreef Vedder drie dagen lang nummers. De eerste single van de soundtrack was een cover van het Indio-nummer "Hard Sun" vocaal ondersteunt door Corin Tucker. Indio zanger Gordon Peterson begon een rechtzaak, die hij overigens grandioos verloor, wegens ‘uitholling van de compositie en het veranderen van de tekst.’

De soundtrack van Into The Wild is het eerste solo-project van de Pearl Jam frontman. De nummers voor de soundtrack werden opgenomen in Studio X in Seattle. Vedder werkte samen met producer Adam Kasper, die eerder had gewerkt aan de Pearl Jam albums Riot Act (2002) Pearl Jam - Pearl Jam (2006).

In de film Into The Wild helpen Vedder's liedjes het verhaal van de Amerikaan Christopher McCandless te vertellen. Na zijn afstuderen aan de Emory University besluit hij al zijn geld aan reizen uit te geven. Na uitstapjes aan de westkust van Amerika en Mexico besluit McCandless naar Alaska te liften om daar in de wildernis te leven. Bijna vijf maanden later stierf hij van de honger in de buurt van Denali National Park and Preserve. Bij het schrijven van de liedjes zei Vedder: "Het was verbazingwekkend hoe gemakkelijk het voor mij was om in zijn hoofd te kruipen.

Deel deze pagina:
Bekijk ook