Spotlight
Foo Fighters Learn To Fly (2000)

In onze serie de 2000s Tuesday music video zetten we een muziekvideo uit de periode 2000-2009 in de spotlichten. Vandaag Foo Fighters - Learn To Fly uit 2000. 

 

 

 Dave Grohl over Learn To Fly: “Het gaat over de zoektocht naar een soort inspiratie, de zoektocht naar tekenen van leven waardoor je voelt dat je leeft. Maar eigenlijk is het een van mijn minst favoriete nummers.."

 

In de openings-scène van de video klinkt een elektronische versie van Everlong (door The Moog Cookbook) op de achtergrond waarin Jack Black en Kyle Gass het vliegtuig aan het schoonmaken zijn. De video, een parodie op de films Airplane!, Airport 1975 en diens opvolger Airport '77, won de Grammy Award for Best Short Form Music Video in 2001. Regisseur was Jesse Peretz; hij was bassist in The Lemonheads en regisseerde ook de Foo Fighters-video's "Big Me" en "Low".

In de zomer van 2015 werd op YouTube een video gepubliceerd van zo’n duizend drummers, vocalisten en gitaristen in Cesena, Italië, die het lied allemaal tegelijk speelden en zongen. Het optreden was onderdeel van een campagne van fans in de Italiaanse stad om Foo Fighters te laten komen spelen. Het plan werkte toen de clip viraal ging en Dave Grohl en zijn bandleden besloten een ​​show in Cesena (in november 2015) te komen spelen.

Deel deze pagina:
Bekijk ook