Spotlight
Foo Fighters Learn To Fly (2000)

In onze serie de 2000s Tuesday music video zetten we een muziekvideo uit de periode 2000-2009 in de spotlichten. Vandaag Foo Fighters - Learn To Fly uit 2000. 

 

 

 Dave Grohl over Learn To Fly: “Het gaat over de zoektocht naar een soort inspiratie, de zoektocht naar tekenen van leven waardoor je voelt dat je leeft. Maar eigenlijk is het een van mijn minst favoriete nummers.."

 

In de openings-scène van de video klinkt een elektronische versie van Everlong (door The Moog Cookbook) op de achtergrond waarin Jack Black en Kyle Gass het vliegtuig aan het schoonmaken zijn. De video, een parodie op de films Airplane!, Airport 1975 en diens opvolger Airport '77, won de Grammy Award for Best Short Form Music Video in 2001. Regisseur was Jesse Peretz; hij was bassist in The Lemonheads en regisseerde ook de Foo Fighters-video's "Big Me" en "Low".

In de zomer van 2015 werd op YouTube een video gepubliceerd van zo’n duizend drummers, vocalisten en gitaristen in Cesena, Italië, die het lied allemaal tegelijk speelden en zongen. Het optreden was onderdeel van een campagne van fans in de Italiaanse stad om Foo Fighters te laten komen spelen. Het plan werkte toen de clip viraal ging en Dave Grohl en zijn bandleden besloten een ​​show in Cesena (in november 2015) te komen spelen.

Deel deze pagina:
Bekijk ook
Spotlight
The Silverchair Collection

PRE-ORDER NOW: https://sound-factory.nl/collections/silverchair?

Australisch rocktrio terug op vinyl  

Silverchair geldt nog altijd als een van de grootste succesverhalen die de Australische rockwereld ooit voortbracht. In de periode dat het trio actief is, verkoopt het ruim 10 miljoen albums. Het hele oeuvre van de band, zowel de albums als de EP’s, wordt als The Silverchair Collection in delen (opnieuw) op vinyl uitgebracht. Het debuut Frogstomp uit 1995 komt op 17 juni uit. Op 12 augustus volgen de vier gerelateerde EP’s Tomorrow, Pure Massacre, Israel’s Son en Shade.

Spotlight
De Ennio Morricone Themes collection

Shop now: http://www.musiconvinyl.com/shop?legacyofmorricone

For over 70 years, the Italian composer Ennio Morricone has shaped the movie industry with his defining soundtracks. With more than 400 scores for cinema and television, he is widely considered one of the most prolific and greatest film composers of all time. In honor of this music icon and father of melodies, Music On Vinyl presents The Ennio Morricone Themes collection, a unique collection of the greatest music ´The Maestro´ has composed for movies, divided into 5 central themes; Giallo, Lounge, Passion, Psycho and Western.