Spotlight
Het verhaal achter Coldplay's The Scientist

Het verhaal achter.. Coldplay's The Scientist

Dit nummer gaat over een wetenschapper die zó in zijn werk zit dat hij zijn vriendin verwaarloost. Als hij zijn prioriteiten op een rijtje heeft, wil hij "terug naar het begin" en opnieuw beginnen. Chris Martin schreef het en gaf later toe dat hij vaak in de ‘wetenschapper situatie’ zat.

De videoclip voor "The Scientist" is beroemd door zijn kenmerkende omgekeerde verhaal al eerder gedaan door Spike Jonze in 1995 voor  de video van “Drop" van The Pharcyde.

De video is gemaakt terwijl de actie ‘vooruitging’, en dit werd omgekeerd tijdens de postproductie. Een belangrijk onderdeel was de lipsynchronisatie zodat Chris Martin ‘normaal’ zingt in de clip. Om dit te bereiken, moest hij achterstevoren zingen. Dit betekende dat hij het lied achterstevoren moest leren wat hem weken kostte.

Deel deze pagina:
Bekijk ook