Spotlight
Coldplay - The Scientist (2002)

Een nieuwe serie: de 2000s Tuesday music video. We stellen een muziekvideo uit de periode 2000-2009 centraal. Vandaag: Coldplay - The Scientist (2002)

Dit nummer gaat over een wetenschapper die zó in zijn werk zit dat hij zijn vriendin verwaarloost. Als hij zijn prioriteiten op een rijtje heeft, wil hij "terug naar het begin" en opnieuw beginnen. Chris Martin schreef het en gaf later toe dat hij vaak in de ‘wetenschapper situatie’ zat.

De videoclip voor "The Scientist" is beroemd door zijn kenmerkende omgekeerde verhaal al eerder gedaan door Spike Jonze in 1995 voor  de video van “Drop" van The Pharcyde.

De video is gemaakt terwijl de actie ‘vooruitging’, en dit werd omgekeerd tijdens de postproductie. Een belangrijk onderdeel was de lipsynchronisatie zodat Chris Martin ‘normaal’ zingt in de clip. Om dit te bereiken, moest hij achterstevoren zingen. Dit betekende dat hij het lied achterstevoren moest leren wat hem weken kostte.

Deel deze pagina:
Bekijk ook
Spotlight
The Silverchair Collection

PRE-ORDER NOW: https://sound-factory.nl/collections/silverchair?

Australisch rocktrio terug op vinyl  

Silverchair geldt nog altijd als een van de grootste succesverhalen die de Australische rockwereld ooit voortbracht. In de periode dat het trio actief is, verkoopt het ruim 10 miljoen albums. Het hele oeuvre van de band, zowel de albums als de EP’s, wordt als The Silverchair Collection in delen (opnieuw) op vinyl uitgebracht. Het debuut Frogstomp uit 1995 komt op 17 juni uit. Op 12 augustus volgen de vier gerelateerde EP’s Tomorrow, Pure Massacre, Israel’s Son en Shade.

Spotlight
De Ennio Morricone Themes collection

Shop now: http://www.musiconvinyl.com/shop?legacyofmorricone

For over 70 years, the Italian composer Ennio Morricone has shaped the movie industry with his defining soundtracks. With more than 400 scores for cinema and television, he is widely considered one of the most prolific and greatest film composers of all time. In honor of this music icon and father of melodies, Music On Vinyl presents The Ennio Morricone Themes collection, a unique collection of the greatest music ´The Maestro´ has composed for movies, divided into 5 central themes; Giallo, Lounge, Passion, Psycho and Western.