Spotlight
Bruce Springsteen & the E Street Band komen met gloednieuw studio-album

Op vrijdag 23 oktober aanstaande verschijnt het nieuwe studio-album ‘Letter To You’ van Bruce Springsteen & the E Street Band via Columbia Records. Dit 20e ‘rock fueled’ studioalbum dat Springsteen thuis in New Jersey in slechts vijf dagen met the E Street Band opnam, is de opvolger van ‘Western Stars’ uit 2019. Het is voor het eerst sinds 2012 (‘High Hopes’) dat hij weer een album maakt met deze legendarische band. 

Springsteen: “Ik vind het geweldig hoe persoonlijk ‘Letter To You’ is geworden. Het was fantastisch om the E Street Band volledig live te horen spelen in de studio, op een totaal nieuwe manier zoals we eerder nog niet deden, en zonder overdubs. In vijf dagen stond het hele album erop. Voor mij was het één van de beste opname-ervaringen die ik ooit heb gehad.”

Foto: Danny Clinch 

‘Letter To You’

Op ‘Letter to You’ staan negen nieuwe Springsteen-songs en drie opnames van niet eerder uitgebrachte nummers uit de jaren ‘70: ‘Janey Needs a Shooter’; ‘If I Was The Priest’ en ‘Song for Orphans’.  

Een indrukwekkend lijstje namen vergezelt The Boss op zijn nieuwe album: Roy Bittan, Nils Lofgren, Patti Scialfa, Garry Tallent, Stevie Van Zandt, Max Weinberg, Charlie Giordano en Jake Clemons werkten mee. ‘Letter To You’ werd geproduceerd door Ron Aniello en Bruce Springsteen zelf, gemixt door Bob Clearmountain en gemasterd door Bob Ludwig.

Tracklist
 1. One Minute You’re Here
 2. Letter To You
 3. Burnin’ Train
 4. Janey Needs A Shooter
 5. Last Man Standing
 6. The Power Of Prayer
 7. House Of A Thousand Guitars
 8. Rainmaker
 9. If I Was The Priest
 10. Ghosts
 11. Song For Orphans
 12. I’ll See You In My Dreams
Deel deze pagina:
Bekijk ook