Spotlight
Band Aid: wie is wie?

In 1984 motiveerde een tekort aan voedsel in Ethiopië een groep artiesten om een band te formeren en een ​​kerstlied te maken dat uiteindelijk geld zou kunnen bijeenbrengen om te helpen. Bob Geldof en Midge Ure schreven “Do They Know It’s Christmas” en rekruteerde enkele van de grootste namen in de muziek om op te treden onder de groepsnaam Band Aid. Het nummer bereikte in Nederland de nummer 1 positie en bleef er 3 weken staan. Het is anno 2018 nog steeds een van de meest bekende kerstnummers. Vandaag de dag worden de opbrengsten van het nummer uitgekeerd aan allerlei liefdadigheidsprojecten. Deze zijn inzichtelijk via de website van de Britse Charity Commission. 

12 artiesten hebben we genummerd…Wie zijn het?

 

Band Aid: wie is wie?

 

 

Band Aid:

  1. Phil Collins
  2. Bob Geldof
  3. Paul Young
  4. Simon Le Bon
  5. Bono
  6. Paul Weller
  7. George Michael
  8. Midge Ure
  9. Jody Watley
  10. Francis Rossi
  11. Sting
  12. Rick Parfitt
Door Legacy Of Music
Deel deze pagina:
Bekijk ook