Weetjes
Band Aid: wie is wie?

In 1984 motiveerde een tekort aan voedsel in Ethiopië een groep artiesten om een band te formeren en een ​​kerstlied te maken dat uiteindelijk geld zou kunnen bijeenbrengen om te helpen. Bob Geldof en Midge Ure schreven “Do They Know It’s Christmas” en rekruteerde enkele van de grootste namen in de muziek om op te treden onder de groepsnaam Band Aid. Het nummer bereikte in Nederland de nummer 1 positie en bleef er 3 weken staan. Het is vandaag de dag nog steeds een van de meest bekende kerstnummers. De opbrengsten van het nummer worden nog steeds elk jaar uitgekeerd aan allerlei liefdadigheidsprojecten. Deze zijn inzichtelijk via de website van de Britse Charity Commission.   

 

12 artiesten hebben we genummerd…Wie zijn het?  

Band Aid:

1.     Phil Collins

2.     Bob Geldof

3.     Paul Young

4.     Simon Le Bon

5.     Bono

6.     Paul Weller

7.     George Michael

8.     Midge Ure

9.     Jody Watley

10.  Francis Rossi

11.  Sting

12.  Rick Parfitt

Deel deze pagina:
Bekijk ook